Jerrel: “Ik maak boksen toegankelijk voor iedere vrouw.”

Jerrel: “Ik maak boksen toegankelijk voor iedere vrouw.”

Hé, wie sport daar achter die vier muren? In de zaal heb je talloze sporten, maar veel mensen hebben geen idee wat iedereen er doet. Coober brengt daar verandering in. In de serie “Ik ben zaalsporter” interviewt Coober verschillende zaalsporters over hun sport en hun motivatie. Deze week: Jerrel, over hoe hij Pinkboxing populair maakte in Hellevoetsluis.

Jerrel (32) is personal trainer en bokstrainer. En niet zomaar boksen, want sinds vorig jaar mei geeft hij geeft Pinkboxing. Dat is boksen voor vrouwen. “Ik huur een sporthal in Hellevoetsluis om bokslessen te geven aan vrouwen. Ik merkte dat zij het soms niet fijn vinden om in het openbaar te trainen, of met mannen erbij.”

Sportfondsen Hellevoetsluis

De zaal heeft Jerrel weten te huren via Sportfondsen Hellevoetsluis. “Zij beheren alle sporthallen in Hellevoetsluis en verhuren deze ook aan middelbare scholen. Ik heb via een e-mail uitgelegd dat ik vrouwen bokstraining wilde geven. Vervolgens bleek dat er drie zalen beschikbaar waren waar ik uit kon kiezen. De sporthal waar ik nu lesgeef was het meest geschikt qua locatie.”

Het meest trots is hij op het feit dat hij vanaf het nulpunt is begonnen. “Ik heb het Pinkboxen in Hellevoetsluis zelf opgestart, het bestond hier nog niet in deze vorm. Als ik nu bijvoorbeeld kijk naar de training van woensdagavond, dan staan daar toch telkens best wat dames. Vrouwen vinden boksen over het algemeen een agressieve sport, terwijl het trainen juist gericht is op conditie en zelfvertrouwen. In de zaal maak ik het toegankelijk voor ze. Zo toegankelijk dat iedere dame mee kan doen met de les.”

Voetballen met brandweermannen

Natuurlijk moet Jerrel zelf ook iets doen om in een goede conditie te blijven. Eén keer in de twee weken doet hij aan zaalvoetbal in de sporthal Den Oerd in Spijkenisse. “Het is best grappig, want in het begin bestond het team uit allemaal brandweermannen. Nu ben ik natuurlijk geen brandweerman, dus toen anderen ook mee wilden doen is er een algemene competitie gestart”. Het team van Jerrel staat nu vierde in een competitie van twaalf teams. Het team dat zich aan het eind van de competitie winnaar mag noemen, neemt de felbegeerde competitiebeker in ontvangst. En waarschijnlijk ook nog eens een leuk weekendje weg met het team.

Jerrel, wij zijn fan! Van je pinkboxen én je voetbalteam!