Verhuur je sporthal via Coober

Coober wil de drempel van de sporthal verlagen. Wij hebben daarbij als missie het sporten in een sporthal toegankelijk te maken en het huren actief te promoten.

Momenteel hebben veel sporters geen idee dat ze een sporthal kunnen huren, en is de verhuur van de hallen een ingewikkeld proces. Een sporter moet eerst bellen naar de beheerder, vervolgens een afspraak afstemmen met zijn achterban en ergens ook nog een keer de algemene voorwaarden accepteren.

Communicerende vaten

Dat wil Coober veranderen. Daarvoor hebben wij een online boekingssysteem ontwikkeld en zullen wij het huren van sporthallen actief promoten via Facebook, Google, lokale bladen en andere kanalen. Want bewustwording en gemak zijn communicerende vaten: als sporters weten dat het kan, en dat het heel gemakkelijk kan, zullen ze het vaker gaan gebruiken. Zo zorgen we ervoor dat meer mensen gaan sporten en dat de bezetting van de sporthal stijgt.

Aansluiten bij Coober betekent:

  • Een perfect werkend en overzichtelijk boekingssysteem.
  • Promotiecampagnes om sporters te activeren.
  • De sportruimte op een overzichtelijke informatiepagina.
  • En, klap op de vuurpijl, Coober handelt alle afzonderlijke betalingen van de huurders af. Wat voor de exploitant overblijft is één aan Coober te richten verzamelfactuur.

Pak het voortouw

Enthousiast geworden? We zijn nu nog in de testfase, maar laten graag enthousiaste en betrokken stichtingen meedoen in deze ronde. Past jullie sporthal daartussen? Bel ons, dan bespreken we de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik ervoor dat ik de controle niet verlies over de planning?

De sporthal bepaalt zelf welke uren op Coober aangeboden worden en welke restricties er gelden. Je kunt dus regels opgegeven worden om ongewenste boekingen te voorkomen. Zo kun je instellen dat boekingen doordeweeks minimaal 24 uur van te voren gemaakt moeten worden en in het weekend bijvoorbeeld drie dagen van te voren. Een ander voorbeeld van een veel gebruikte regel is om alleen boekingen toe te staan die aansluiten op bestaande boekingen.

Hoe kan ik bepalen welke uren ik op Coober wil aanbieden?

We maken een koppeling met jullie bestaande boekingssysteem. Als dat niet mogelijk is - bijvoorbeeld omdat jullie boekingen handmatig wordt bijgehouden – kunnen de beschikbare uren via onze beheerdersomgeving ingevoerd worden. Sommige klanten kiezen ervoor om particuliere boekingen alleen nog via Coober te plaatsen.

Vervangt Coober mijn huidige reserveringssysteem?

Nee, Coober richt zich op het invullen van de onbezette uren in de agenda van jullie huidige reserveringssysteem. Het is natuurlijk wel mogelijk Coober zonder een bestaand reserveringssysteem te gebruiken.

Wat zijn de kosten van Coober?

De eerste zes maanden is Coober gratis. Na zes maanden gratis reclame zullen we evalueren of Coober een succes was voor jullie sporthal. Als jullie besluiten door te willen gaan met Coober zullen wij voor elke boeking die via Coober binnenkomt een fee van 15% rekenen. De kosten van marketingcampagnes betalen wij.

Hoe verloopt de pilot?

Uit onze eerste pilot met acht sporthallen is gebleken dat Coober in de praktijk goed functioneert. Sporters zijn razend enthousiast over het vereenvoudigde boekingsproces. Door social media-campagnes en reclame hebben de sporthallen meer aandacht gekregen en maken meer verschillende sporters gebruik van de accommodaties. Nu we weten dat het goed werkt, zijn we op zoek naar nog eens 15 sporthallen die Coober willen uitproberen.

Mis je een sportaccommodatie in onze lijst?

Wij hebben ons uiterste best gedaan om alle sporthallen in de lijst op te nemen. Zie je er toch een accommodatie niet tussen staan? Stuur dan een e-mail naar info@coober.nl, dan zorgen wij voor de rest. Zo krijgen we een volledig beeld van alle sporthallen in Nederland.