Veelgestelde vragen

Hoe kan ik reserveren via Coober?

Sporthallen die aangesloten zijn bij Coober, kun je via deze website boeken. Navigeer naar de informatiepagina van de accommodatie en kies uit de beschikbare tijden. Je maakt je reservering definitief door de betaling af te ronden. Dan krijg je een e-mail ter bevestiging met je toegangsticket.

Sporthallen die niet bij ons zijn aangesloten, kun je niet via Coober reserveren. Wel kun je via Coober de contactgegevens en eventuele website opzoeken van alle sportaccommodaties in Nederland.

Ik heb een sportaccommodatie en wil die aanbieden via Coober.

Dat is een goed idee. Op die manier kun je heel gemakkelijk de uren die jouw ruimte nog beschikbaar is, jouw ruimtes laten boeken door sportievelingen. Ook kunnen vaste klanten heel gemakkelijk online inzien of zij een ruimte kunnen bijboeken. Enthousiast geworden? Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Kan ik via Coober een evenement organiseren voor meer dan 30 personen?

Nee. De tarieven zijn niet afgestemd op grote evenementen. Dat betekent dat niet meer dan 30 mensen de zaal mogen betreden bij een boeking via Coober. Als je een evenement wilt organiseren, kun je het beste even telefonisch contact opnemen met de exploitant van de sportaccommodatie.

Wat is de minimale reserveringstijd?

Dit is afhankelijk per sporthal. Meestal is het mogelijk om voor één uur al een sporthal te boeken. Na dit uur kun je je boeking meestal per half uur uitbreiden.

Het lukt niet om te reserveren, wat gaat er mis?

Er gelden een aantal restricties, die verschillen per sporthal. Hieronder zetten we de verschillende redenen op een rijtje waardoor een boeking niet mogelijk kan zijn:

  • De zaal is niet open, of de zaal is bezet.
  • Je hebt een onhandig tijdstip gekozen. De boeking moet aansluiten op de eerste en laatste boeking van een dag, zodat de beheerder efficiënt kan worden ingepland.
  • Je reserveert te ver vooruit. Scholen en verenigingen hebben voorrang. Hun planning is alleen voor de komende drie maanden bekend. Daarom kan je als particulier maximaal drie of vier maanden vooruit boeken.
  • Het tijdslot is te kort. Je moet minimaal één uur reserveren. En dat is maar goed ook, want 1) de spieropbouw begint pas na een half uur en 2) een warming-up en cooling-down zijn essentieel als je geen blessures wilt oplopen.

Als er nog steeds iets mis gaat, neem dan contact op met onze klantenservice. Dan kijken we er samen naar.

Hoe kan ik annuleren?

Geblesseerd of een verjaardag van je geliefde oudtante vergeten? Kan gebeuren. Tot 24 uur van te voren kun je een boeking kosteloos annuleren. Daarna is het niet mogelijk je reservering ongedaan te maken. Je kunt telefonisch annuleren via onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn boeking aanpassen?

Bij Coober kan je tot 24 uur van te voren je boeking kosteloos inkorten, tot minimaal één uur. Verlengen is mogelijk tegen hetzelfde uurtarief, mits de zaal en beheerder beschikbaar zijn. Geef wijzigingen tot drie dagen vooraf door per e-mail. Drie of twee dagen van te voren een boeking wijzigen? Bel dan met onze klantenservice.

Hoe kan ik betalen?

Bij Coober kun je je boekingen afrekenen met iDEAL. Heb je een betaalrekening bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank? Dan heb je toegang tot iDEAL.

Hoe controleer ik mijn reservering?

Nadat je de boeking hebt betaald, sturen wij je een bevestiging per e-mail met daarin je ticket. Deze bevestiging is het bewijs van je boeking. Neem dit ticket mee naar de sporthal.

Ik heb de bevestigingsmail niet meer.

Heb je de e-mail niet ontvangen, of ben je hem kwijtgeraakt? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan sturen wij je de e-mail opnieuw.

Hoe is de toegang tot het pand geregeld?

De sportaccommodaties die je via Coober boekt, hebben allemaal een beheerder. Die laat je binnen en wijst je de weg.

Ik wil mijn sport voorbereiden. Kan dat?

De ruimte kan je in principe pas betreden tijdens het geboekte tijdslot. Natuurlijk mag je wel al de kleedkamers gebruiken voor je gaat sporten. Als er geen andere gebruikers zijn voor jouw boeking, kun je misschien de beheerder lief aankijken en vragen of je alvast mag beginnen met de voorbereidingen.

Hoe lang heb ik de tijd om me om te kleden voor en na mijn reservering?

De sporthallen zijn daar niet heel strikt in, maar zorg wel dat je het redelijk houdt. Dat betekent meestal 20 minuten vooraf en 20 minuten achteraf. En dat moet toch meer dan voldoende zijn, om je weer om te toveren van bezwete sportheld tot de flamboyante persoonlijkheid die je in het dagelijks leven bent?