Erik (Coober): "Met schoolgym was ik al haantje de voorste".

Erik (Coober): "Met schoolgym was ik al haantje de voorste".

Onze eigen Merel interviewde de oprichter en aanvoerder van Coober, Erik Verheij (rechtsboven op de foto met zijn futsal-team). Graag laten we je snel kennismaken met het brein achter deze sportieve webapplicatie.

Kijk aan, het brein achter Coober!
“Hoi! Ja ik ben dus Erik. Geboren en getogen in Hendrik-Ido-Ambacht, maar woon al jaren in Delft. Ik heb een master Business en Informatiemanagement gedaan in Rotterdam, en ben een beetje blijven plakken in de regio.”

Heb je als kind veel aan sport gedaan?
“Als kind veel gevoetbald, getafeltennist en gekitesurft. En natuurlijk met schoolgym haantje de voorste natuurlijk. Je kon mij altijd wakker maken voor een potje trefbal. En nog steeds, ik speel zaalvoetbal met vrienden.”

Hoe ben je op het idee van Coober gekomen?
“Met voetbal merkte ik dat het organiseren van een potje vaak spaak liep bij de organisatie. Vooral het vinden van een vrije zaal in de buurt was een knelpunt, totaal niet overzichtelijk. Ik ben gaan rondvragen en bleek inderdaad niet de enige met dit probleem te zijn. Zo ben ik op het idee gekomen een webapplicatie te ontwikkelen waarmee sporthallen online te boeken zijn.”

Hoe gaat Coober de wereld veroveren?
(Erik lacht) “Door Coober te zijn natuurlijk, want we brengen echt een toffe innovatie voor de sporthallen. En, zonder dollen, aan toekomstvisie geen gebrek: het lijkt me tof naast sporthallen ook tennisbanen onder te brengen in ons boekingssysteem, waarmee het aanbod dus nog diverser wordt. Daarnaast merken we dat niet alleen teams, maar ook individuele sporters wel eens een potje willen ballen.”

En Coober gaat die sporters koppelen?
“Ik zie het wel voor me dat Coober deze liefhebbers samenbrengt. We kunnen ze een platform bieden om met elkaar in contact te komen, of een deel van de organisatie uit handen nemen. Een nieuwsbrief met een overzicht van alle openbare trainingen in de buurt, met een mogelijkheid tot inschrijving bijvoorbeeld. Zo haal je een enorme hindernis weg.”

Hoe komt Coober trouwens aan z’n naam?
“Pierre de Coubertin is de grondlegger van de moderne Olympische Spelen. Weinig mensen weten dat de uitspraak 'deelnemen is belangrijker dan winnen' aan hem is toegeschreven - al zei hij het in iets chiquere bewoordingen, en dat past uitstekend bij de visie van Coober. Ik wil mensen samen- en in beweging brengen, dus met onze beste Pierre is Coober geboren.”