Elkaar afmatten tijdens een potje matbal

De mogelijkheden van indoorsport zijn eindeloos, maar hoe ging het ook alweer? Coober plaatst elke twee weken een bekende of minder bekende indoorsport, met de achtergrond en de regels. Als eerste in de reeks herinneren we jullie graag aan onze favoriet: matbal.

Werd je vroeger al enthousiast bij het horen van het woord trefbal? Dan werd je al helemaal wild wanneer de gymdocent over matbal begon. Bij matbal worden twee teams gevormd, die beide de helft van de sportzaal in beslag nemen. In het midden van de twee speelgebieden ligt de welbekende dikke mat, met daarop één fanatiekeling uit de tegenpartij. De overige spelers starten in het eigen speelgebied rondom de mat.

Door overgooien probeert het team de bal bij hun teamgenoot op de mat bij de tegenpartij te krijgen. Wanneer de matman of -vrouw de bal vangt, scoort zijn/haar team een punt. Natuurlijk probeert de tegenpartij de bal in de lucht met man en macht te onderscheppen. De bal gaat naar de tegenpartij wanneer de bal de grond raakt en wanneer iemand met de bal probeert te lopen. Het is ook niet de bedoeling om de bal uit de handen van je tegenstander te pakken.